De mini frisbee: een nieuwe generatie buitenspeelgoed!

De maatregelen rondom het COVID-19 (coronavirus) worden langzaam wat versoepeld. Dat betekent dat we ook weer op 1,5 meter afstand naar buiten kunnen. Een rondje wandelen, vissen of misschien een strandwandeling. Maar wist je dat er ook een nieuwe generatie buitenspeelgoed is? Iets wat eigenlijk nog door weinig mensen wordt gebruikt, maar in andere landen al razend populair is: de GigaDisk. Met deze nieuwe mini frisbee kun je tot wel 100 meter naar elkaar gooien. Het zal in het begin wat wennen zijn en de chip moet lekker in je hand liggen, maar al gauw heb je het onder de knie.

Buitenspeelgoed voor jong en oud

Mini frisbee buitenspeelgoedDe bescheiden frisbee heeft weliswaar niet echt een make-over gehad sinds het oorspronkelijke ontwerp. Je zou kunnen zeggen dat het niet perse nodig is, het werkt perfect zoals het is. Maar dat is eigenlijk niet helemaal waar. De GigaDisk is een frisbee in zakformaat die dankzij het unieke ontwerp een beetje anders vliegt. Het ziet eruit als een hockeypuck en is ontworpen om als een bal te worden gegooid, in plaats van als een frisbee. Je hebt ook meer controle over de mini frisbee.

Silicone mini frisbee

Laat de disk direct los en deze vliegt rechtdoor. Laat je hem onder een hoek los, dan heeft hij een gebogen vlucht. Hier kun je dus wat mee variëren.

De disk is gemaakt van siliconen (rubber) en daardoor geschikt voor alle leeftijden. Nu we met zijn allen weer naar buiten kunnen is het een prima buitenspeelgoed alternatief. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het strand; voldoende ruimte om goed naar elkaar te kunnen overgooien.
  • Het park: even zoeken naar de goede afstand, maar op een groter grasveld prima te doen.
  • De straat: ook in de straat kun je prima naar elkaar overgooien. Het materiaal is van siliconen en zal dus geen schade aanrichten.
  • Een grasveld; in principe kun je op ieder willekeurig grasveld naar elkaar gooien.

Mini frisbee in verschillende kleuren

De mini frisbee, ook wel GigaDisk, is er in verschillende kleuren: geel, zwart, oranje, blauw, roze en glow in the dark. Zo heb je voldoende keuze voor een juiste kleur. Gelukkig zijn de kleuren opvallend, waardoor de mini frisbee eenvoudig kunt terugvinden. Wel zo handig wanneer je per ongeluk in de bosjes gooit! Naast de opvallende kleuren is de disk zacht en kneedbaar, waardoor deze ook extreem duurzaam is. Met een GigaDisk kun je dan ook jaren vooruit. Een goedkope oplossing voor de kinderen waar ze jaren plezier van hebben!

De GigaDisk mini frisbee zwart

Mini frisbee kickstarter

In landen als Amerika en China is de frisbee al een erg populair buitenspeelgoed. De frisbee is ontworpen door een Amerikaanse kickstarter ZipChip en sinds dit jaar ook in Nederland en België verkrijgbaar onder de naam: GigaDisk. Een disk die zorgt voor giga veel plezier!

Mocht je al wat tips en tricks kunnen gebruiken of de GigaDisk in actie willen zien? Bekijk dan even onze blogpost met tips en tricks.

0
X